Productnieuws 2021: Martin

David Gilmour Signatures, Earth Guitar, ukeleles en Ziricote modellen

Merknieuws 14-01-2021 15:29

Januari, de maand van de NAMM Show in Anaheim, Californië, is daarmee dé maand van het productnieuws. En ook nu de NAMM Show alleen virtueel bereikbaar is, presenteren veel merken hun 2021 modellen. Zo ook Martin.

David Gilmour Custom Signature Edition D-35
Begin jaren ‘70 kocht David Gilmour op straat in New York een Martin D-35. Het werd de gitaar waarmee hij talloze opnames maakte, onder andere de akoestische klassieker Wish You Were Here.
Anderhalf jaar geleden ging de D-35 onder de hamer en leverde een recordbedrag van ruim een miljoen dollar op. Nu brengt Martin Guitar in samenwerking met Gilmour een zes- en twaalfsnarige D-35 signaturegitaar uit.


David Gilmour met zijn twee D-35's

Daarbij is niet gekozen voor het maken van een kopie van de geveilde gitaar, maar is een nieuwe unieke versie ontstaan. Zo hebben de David Gilmour Custom Signature gitaren niet de gebruikelijke palissander zij- en achterkant, maar is voor de body, hals en hiel massief sinker mahonie gebruikt. De top van het zessnarige model is gemaakt van Adirondack sparren, terwijl de twaalfsnaar is voorzien van een Carpathian sparren top, afkomstig uit Roemenië. De gitaren zijn afgewerkt in vintage gloss, dat tussen hoogglans en zijdeglans in zit en tot nu toe alleen werd toegepast op gitaren uit de Authentic serie. Overgenomen van de Modern Deluxe serie, heeft de zessnarige versie een brugplaat van koolstofvezel voor meer volume en helderheid. In totaal verschijnen er 250 modellen, elk voorzien van een door David Gilmour handgetekend label.

00L Earth
Naast de David Gilmour D-35’s heeft Martin nog meer in petto voor 2021. Bijzonder is de 00L Earth (zie hoofdafbeelding), met zijn afbeelding van Robert Goetzl op de top een duidelijke oproep om in actie te komen voor het climaat. Hij is volledig opgebouwd uit FSC-gecertificeerd hout en bevat geen plastic delen.

Ukeleles
Ook de nieuwe Concert Ukelele FSC is volledig uit gecertificeerd mahonie opgebouwd. Andere nieuwe ukeleles zijn de betaalbare T1 Uke StreetMaster van mahonie en de 0XK Concert Uke, gemaakt van high pressure laminate (HPL).


De Martin T1 Uke StreetMaster

Ziricote
Andere nieuwe modellen zijn de DJR-10E StreetMaster met zijn verkleinde dreadnought body, twee nieuwe modellen in de Road serie, een dreadnought en Grand Performance met cutaway, beiden met een Ziricote fineer op krans en achterblad voor een prachtige uitstraling, en de Grand J-16E twalfsnarige jumbo.


GPC-13E met zijn Zircote zijkant

Meer info: www.algambenelux.be

zoeken
zoeken