aanmelden
Productnieuws 2021: Epiphone Embassy
Met mooie nieuwe kleuren
Merknieuws 13-01-2021 09:22
Na de Jack Casady, is ook de Embassy leverbaar in mooie nieuwe kleuren. Hier lees je alles over de specs én die kleuren.

Ongeveer twee jaar geleden hebben we de Epiphone Embassy getest. Een niet helemaal exacte kopie van de origine Embassy uit de jaren zestig, maar wel eentje met geweldige looks, een zeer fijne bespeelbaarheid en een toon die je niet verwacht uit een bas met een nieuwprijs van ongeveer 400 euro.

De originele Embassy kwam in 1963 uit en was in principe Epiphone's tegenhanger van de Thunderbird. De bas deelde de elementen met de T-bird, beide instrumenten zijn grotendeels van mahonie, longscale, maar de body met dubbele curtaway was wat traditioneler en de Embassy had een gelijmde hals, in plaats van de doorlopende van de Dondervogel. Epiphone leverde destijds ook de shortscale de Newport, met een EB3-elementconfiguratie.

De nieuwe versie, een verbeterde variant van de Pro die een paar jaar terug uitkwam, lijkt erg op het model uit '63, maar Epiphone gebruikt de 2+2 kop van de Newport. De oorspronkelijke Embassy had een zogenaamde 'Batwing' kop, met vier stemmachanieken op een rij. Met de nieuwe kop duikt de bas niet naar beneden, dus wat dat betreft is het een slimme keuze van Epiphone.

De vernieuwde versie heeft ProBucker 760 humbuckers aan boord, die je bedient met een toonknop, een volumeknop en een balansschakelaar. En wat nog leuker is, is dat de bas in een paar mooie nieuwe kleuren leverbaar is. De zwarte was er al, de Sparkling Burgundy - hierboven - lijkt op de oorspronkelijke rode kleur en is in het echt veel mooier dan op het plaatje. En dan zijn er nog twee lekker opvallende kleuren: Wanderlust Green Metallic - hoofdfoto - lijkt wat op het Sherwood Green dat Gibson gebruikt en Smoked Almond Metallic op het Bullion Gold van het moedermerk. En die zie je hier:

Je kunt alle specs lezen op de Epiphone-website en via deze link lees je onze test van de Pro. Wil je de nieuwe kleuren van de Epiphone Jack Casady Bass zien? Klik dan hier.