aanmelden
Ovation Guitars overgenomen door GEWA music
Legendarisch akoestisch wordt eigendom van zijn distributeur
Merknieuws 07-01-2021 15:38
GEWA music heeft onlangs de overname van Ovation aangekondigd van een oude partner, Drum Workshop. De submerken Adamas en Applause zijn ook opgenomen als onderdeel van de deal die afgelopen najaar werd getekend.

In 2015 werd DW (Drum Workshop) eigenaar van de legendarische gitaarbouwer als onderdeel van een multi-merk overname van Fender/KMC. GEWA kreeg onmiddellijk de exclusieve Ovation-distributierechten in heel Europa en begon kort daarna met de ontwikkeling van eigen Ovation-ontwerpen voor de Europese markt. Nu heeft GEWA het merk dus overgenomen van DW.

Ovation's customshop in New Hartford gaat zich richten op het produceren van hoogwaardige Adamas modellen. Deze handgebouwde instrumenten zullen direct op de website van Ovation te zien zijn en kunnen worden aangeschaft via het wereldwijde netwerk van Ovation PLUS Retailers.

"We kijken ernaar uit om onze kennis en expertise op het gebied van de gitaar te gebruiken om nieuwe ideeën en concepten te koppelen aan een van de meest legendarische gitaarmerken van de jaren 1970/1980. Geen enkel ander gitaarmerk heeft het geluid van de jaren '70 en '80 zo gevormd als Ovation. Het is een bijzondere uitdaging om het legendarische verhaal dat begon met de visie van Charles Kaman voort te zetten." - aldus Hans-Peter Messner, CEO/voorzitter GEWA music.

Ovation


Charles Kaman, de vader van het merk Ovation

Ovation was een dochteronderneming van de Kaman Corporation, een lucht- en ruimtevaartbedrijf met meer dan 2.700 werknemers. Charles Kaman, de president en een gitaarliefhebber, besloot dat zijn bedrijf zijn technologie kon toepassen op de eeuwenoude kunst van het gitaar maken en zo ontstond halverwege de jaren '60 de eerste Ovation gitaar.

GEWA music
Vanaf 1925 is GEWA music uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende fabrikanten en distributeurs van muziekinstrumenten. GEWA is opgesplitst in de volgende divisies: GEWA Keys, GEWA Strings, GEWA Guitars, GEWA Winds en GEWA Drums. GEWA muziek is gevestigd in Adorf, Saksen, in een gebied in Duitsland dat bekend staat om een lange traditie in het maken van instrumenten. GEWA heeft dochterondernemingen en kantoren in bijna elk Europees land, maar ook in de Verenigde Staten en China.


GEWA's hoofdkantoor

Meer info: gewamusic.com