aanmelden
Godin Multiac Grand Concert Deluxe voor flamenco- en percussieve spelers
Hybride nylonsnarig cutawaymodel met speciaal gevoicete LR Baggs preamp
Merknieuws 27-10-2020 18:10
Godin Guitars heeft het nieuwste model in hun innovatieve Multiac-serie gelanceerd: de Grand Concert Deluxe. Het is een nylonsnarige elektro-akoestische gitaar met een geheel nieuwe voorversterker, ontworpen samen met LR Baggs.

Net als zijn seriegenoten is de Grand Concert Deluxe ontworpen om versterkt bespeeld te worden in een luidruchtige omgeving zonder risico op feedback. De gitaar heeft een mahonie body met twee klankkamers met daarbovenop een massief stuk cederhout. Hij is verder uitgerust met een geschroefde mahonie hals, een Richlite brug en toets, en een Graph Tech topkam.

Terwijl je de Grand Concert Deluxe gewoon in de categorie hybride elektro’s kunt indelen, zouden de vlakke 24-inch toetsradius en de ruime 50,8-mm topkam speciaal klassieke en flamencogitaristen moeten aanspreken.

Maar het opmerkelijkste onderdeel van deze Multiac is het LR Baggs voorversterkersysteem, dat met Hex brugzadeltjes een natuurlijk geluid voortbrengt dat je kunt mengen met de in de body ingebouwde Lyric mic. Interessant is ook de simulatie van tapeverzadiging, die je met een schuifregelaar kunt bijmengen voor meer warmte. De gitaar reageert erg goed op ritmisch getik, wat zowel de nieuwe generatie akoestische gitaristen als old school flamencospelers zal aanspreken.

De in Canada gemaakte Grand Concert Deluxe is afgewerkt in naturel hoogglans en wordt geleverd met een gigbag.

Meer info:
Godin Guitars
Mafico