Sonible smart:reverb

Reverb plug-in op basis van Artificiƫle Intelligentie

Merknieuws 11-08-2020 10:22

Bij Sonible gooien ze het met smart:reverb over een andere boeg dan gewoonlijk. Deze plug-in gebruikt geen presets of Impulse Responses maar genereert reverb die puur afgeleid is uit het inputsignaal

smart:reverb maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om galm op te wekken, daarom zijn er ook geen preset algoritmes of impulse responses van bestaande ruimtes. De plug-in neemt het frequentiespectrum van de input en de verandering in de tijd daarin, als basis voor het galmsignaal, een systeem dat men source-adaptive noemt. Het voordeel daarvan is volgens Sonible dat de galm optimaal met de input samengaat en er geen sprake is van storende resonanties of maskering. De smart:engine is gevuld met talloze profielen voor allerlei verschillende soorten klanken. Je moet dan ook eerst een instrumentcategorie kiezen en vervolgens de plug-in een stukje inputmateriaal laten horen. Na enkele seconden wordt dan een speciale reverb gegenereert en werkt de plug-in realtime. De reverb is inderdaad erg transparant en op een bepaalde manier heel fijnzinnig. De klank kun je bijsturen via een X-Y Matrix met 4 karakteristieken: Intimate, Rich, Natural en Artificial. Daarnaast kun je meer conventionele parameters grafisch instellen als Width, Color, Clarity en natuurlijk Reverb Time en Pre-Delay. Er is ook een soort 'freeze' in de vorm van Infinite.

In een display zie je daarbij steeds een driedimensionele, grafische voorstelling van de galmruimte.

smart:reverb werkt als 64 bit vst2, vst3, au en aax plug-in onder macOS en Windows. De plug-in kost ter introductie € 89,- i.p.v. de normale prijs van 129 Euro.

 

Meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken