aanmelden
Apple Logic Pro X10.5 met geweldige nieuwe features en handige aanpassingen
Spectaculaire update met o.m. Live Loops, nieuwe Sampler en Step Sequencer
Merknieuws 12-05-2020 18:12
Logic Pro 10.5 is de belangrijkste update sinds de introductie van Pro X zegt Apple en daar valt weinig op af te dingen. Deze update zit namelijk vol met geweldige nieuwe features en handige aanpassingen.

De introductie van Live Loops in Logic Pro X was al een tijdje geleden gelekt. Het lijkt op het non-lineaire Ableton Live concept waarbij je Clips in een grid kunt rangschikken om zo snel nieuwe ideeën uit te proberen. Met het nieuwe Remix FX voeg je in real time effecten toe aan Live loops als Bitcrusher, Gater, Filter en Repeater. De output van Live loops kun je opnemen op een 'lineaire' track.

EXS24 kennen we al eeuwen maar die wordt nu opgevolgd door Sampler. Het uiterlijk is nieuw, je kunt drag&drop gebruiken, er zijn extra sound shaping opties en Sampler is gelukkig compatibel met alle EXS24 bestanden.

Dan is er ook nog Quick sampler waarmee je razendsnel sounds uit Logic, de Finder of uit memos kunt pakken, maar je kunt ook direct in Quick Sampler opnemen. Verder heb je ook hier de beschikking over diverse sound shaping tools.

Nieuw is ook Step Sequencer, een editor met de workflow van een klassieke step sequencer. Behalve voor drums is ie natuurlijk ook voor baslijnen of melodische instrumenten bruikbaar. Je kunt velocity, repeat, gate, skip, afspeelrichting en randomising eenvoudig aanpassen.

Komen we bij de nieuwe Drum Synth, dit is een collectie synthetische drum- en percussiemodels met 8 parameters. Sounds kun je in de vernieuwde Drum Machine Designer combineren met samples.

De Logic Remote iOS app is geüpdated om de nieuwe Logic 10.5 features te kunnen ondersteunen.

De performance van Logic Pro X 10.5 is met deze gratis update volgens Apple verbeterd.

 

Meer informatie