aanmelden
Crumar lanceert Mojo Classic
Ook in desktopversie
Merknieuws 15-04-2020 11:23
Het Italiaanse Crumar maakte al een zeer goede indruk met de Mojo: een lichte en authentiek klinkende Hammond-kloon. De Mojo Classic is een helemaal opnieuw ontworpen opvolger, die juist weer in een meer vintage-behuizing zit.

Hammond-spelers blijken haast net zo conservatief als gitaristen. Futuristisch uitziende orgels krijgen maar zelden serieus voet aan de grond. Een Hammond-kloon mag van binnen gebruik maken van de modernste digitale klanksimulatie, zolang hij maar in een houten kastje zit en de bediening zoveel mogelijk lijkt op die van een oude toonwiel Hammond.Crumar begreep dat al met de Mojo, maar de Mojo Classic gaat nog een flinke stap verder. Een volledige houten behuizing met een flat top, twee sets drawbars (en twee stuks voor de pedalen), en de ouderwetse draaiknop voor de chorus/vibrato-settings en de op rocker-switches lijkende knoppen voor de percussie zitten op precies dezelfde plek als bij een Hammond B3.

Maar verder is de Crumar Mojo Classic helemaal van nu: via wifi of usb leg je verbinding met de editor op je computer om alle instellingen naar je smaak aan te passen en voor de klankopwekking maakt hij gebruik van GSi VB3-II. Dat is een zeer populaire en zeer gewaardeerde Hammondsimulatie-plug in. En de switches lichten op als je erop drukt.

Wil je wel controle over de klank, maar hoef je geen compleet dubbel klavier in een houten kast, dan is er de Crumar Mojo Desktop. Ideaal voor gebruik bij je bestaande setup.

De prijzen:
Crumar Mojo Classic: € 1699,-
Crumar Mojo Desktop: € 699,-

We wachten nog op de eerste productie-exemplaren, maar zodra de Crumar Mojo Classic beschikbaar komt, gaan we hem testen in Musicmaker!

Check hier de introductievideo van Crumar: