LD Systems lanceert de ICOA-serie PA-speakers cq Floormonitors

Breed inzetbaar door draaibare hoorn

Merknieuws 14-03-2020 07:03

Op NAMM 2020 presenteerde LD Systems de ICOA-serie PA-speakers annex Floormonitors. Ze zijn nu verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit passieve en actieve versies en verschillende formaten. Bijzonder is dat de ICOA-serie beschikt over een draaibare hoorn.

Als je een coaxiale speaker horizontaal als floormonitor wilt gebruiken, maar ook verticaal in een PA-opstelling, zit je met het probleem dat de hoorn vaak zo gevormd is dat hij slechts in een van beide posities de beste spreiding van het geluid geeft. De hoorn in de ICOA-serie coaxiale speakers kun je negentig graden draaien, zodat hij in beide posities ideaal geplaatst is. Je verwijdert eenvoudig de voorgrille en geeft een draai aan de hoorn. Omdat het oog ook wat wil en zodat je de positie van de hoorn onthoudt, kun je het LD Systems-logo in de grille meedraaien.

12 inch en 15 inch
Door de draaibare hoorn, maar ook door de andere eigenschappen, zijn de ICOA-speakers all rounders die zowel als satelliet, full-range speaker en (floor-)monitor in te zetten zijn. Het vermogen varieert van 123 dB max SPL-geluidsdruk en 1000 watt piekvermogen voor de passieve 12 inch-versie tot 128 dB en 1200 watt piekvermogen voor de actieve 15 inch-versie. De speakers hebben handige handgrepen, een vlakke kant voor gebruik als floormonitor, zes ankerpunten voor ophanging en zijn in een hoek van 5 graden te verstellen bij gebruik als PA.

Passief
De passieve versie is ook in wit verkrijgbaar en de actieve speaker is er ook met bluetooth. Voor beide formaten is er een speciale gewatteerde hoes.

Actief
De actieve speakers beschikken over twee gecombineerde jack/xlr-ingangen met elk een eigen gain, aux in, xlr-system out en volume. Via het lcd-scherm heb je toegang tot een menu met functies als driebands-eq, vier DSP-presets (flat, monitor, satellite, full range) en een delay-functie.

Prijzen
De actieve versies zijn op dit moment verkrijgbaar met adviesprijzen variërend van € 370,-
(12 inch zonder bluetooth)
tot € 495,- (15 inch met bluetooth).

De passieve versies volgen binnenkort en er worden ook twee subwoofers van 15 inch en 18 inch geleverd.

Meer info? Klik hier.  

Distributeur: Adam Hall

 

 

zoeken
zoeken