Namm Show 2020 - deel 7: PDP

20ste verjaardag, europees esdoorn en zwaar metaal

Merknieuws 16-01-2020 21:32

PDP gaat als fier dochtermerk van het grote Drum Workshop inmiddels zijn 20ste levensjaar in, en daar staat het merk natuurlijk uitgebreid bij stil. Dat doen ze onder andere met een vierdelige limited edition 20th Anniversary kis die gemaakt is van 7-laags europees esdoorn. De set bestaat uit 10" en 12" toms, en 16" floortom en een 22"x18" bassdrum. Bij de set is er een 14" x61/2" snaredrum die is opgebouwd uit 10 laagjes. De set wordt alleen in 2020 gemaakt en is afgewerkt in matzwart en een hoogglans streep. De hardware is afgewerkt in een chique ogende Antique Bronze finish.

Binnen de Concept serie heeft PDP een aantal mooie nieuwe finishes: Twisted Ivory, Satin Pewter, Satin Olive, Satin Seafome en Satin Black. Ook is er een speciale carbon fiber finish die gecombineerd wordt met zwarte hardware. Binnen de Concept Exotic serie is er een nieuwe fineer genaamd Honey Mahogany

Alle drums uit de Concept serie zijn nu gemaakt van 7 lagen Europees esdoorn, en de snaredrums zijn gemaakt van 10 laagjes van dit hout. Met een wat kritische noot kun je je afvragen of dit een resultaat is van de handelspolitiek van een zekere President.



Ook voor een knetterexclusieve snaredrum kun je nu bij PDP terecht. In de Concept Select serie kun je nu kiezen uit drie gegoten metalen ketels: Aluminium, Bell Bronze en Staal. Alledrie zijn ze alleen leverbaar in 14"x61/2". voorzien van DW's True Pitch spanbouten en Mag snarenmechaniek en een met laser gegraveerde badge. Prijzen zijn helaas nog niet bekend,

Naast al dit drumnieuws heeft PDP 14 nieuwe items op hardware en accessoire gebied. Zo zijn er twee nieuwe drop-clutches, een nieuwe bekkenarm, een extra zware multiklem en twee nieuwe losse L-armpjes. Maar je kunt ook een setje houten spanranden voor je bassdrum krijgen, en er is een bassdrumklopper met houten beater, en een setje lichtgewicht aluminium floortompoten.

zoeken
zoeken