aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws: Ibanez komt met nieuwe AZ en RG modellen
Flinke uitbreiding van deze double cut modellen
Merknieuws 02-01-2020 15:33
Zoals elk jaar komt Ibanez ook dit jaar met een flink aantal nieuwe producten, waarvan de toevoegingen aan de AZ-serie van Superstrats en de nieuwe RG1100 modellen de meeste aandacht trekken.

Van A tot Z
De alweer twee jaar geleden geïntroduceerde en erg populaire AZ-serie met Superstrat modellen heeft een flink aantal uitbreidingen gekregen. De nieuwe modellen zijn ontstaan door vragen vanuit de markt en dus zijn er nu ook 22-frets modellen met twee humbuckers en HSS (humbucker-singlecoil-singlecoil) modellen zonder slagplaat. Bij een aantal modellen hebben de humbuckers een kapje gekregen en zijn er verschillende afwerkingen toegevoegd, waaronder een driekleuren sunburst op een essen body.
Overigens is er nu ook een model voor de linkshandige gitarist.

RG in vele vormen
Ook de nieuwe serie Premium RG-1100 modellen (zie hoofdfoto) is erg interessant. Gitaren uit de Premium serie worden in Indonesië gemaakt, maar door mensen die in de Japanse fabriek zijn opgeleid. Daardoor krijg je een hoogwaardig afgewerkte gitaar die niet in een keer je bankrekening leeg trekt. De afwerking met namen als charcoal black burst en caribbean islet flat, valt gelijk op, ook door de top van getekend populier.
De hals is niet minder indrukwekkend. Hij bestaat uit elf lagen wat zal zorgen voor een goede stijfheid en is voorzien van Jescar Evo gold frets. De elementen komen van DiMarzio (Fusion Edge).
De modellen met een vaste brug zijn voorzien van een coil tap, terwijl de modellen met tremolo dankzij het van de AZ-serie geleende Dynamix 10 systeem de beschikking hebben over maar liefst tien verschillende klanken. Er zijn zowel 6- als 7-snarige modellen beschikbaar.

We blijven even bij de RG modellen, waarvan ook nieuwe Prestige modellen in de 5000 serie zijn verschenen. De oranje RGR5221 heeft twee Bare Knuckle humbuckers, 24 frets en een vaste brug, terwijl de RG5320 – afgewerkt in het donkere cosmic shadow – een tremolo heeft en is voorzien van twee DiMarzio Fusion Edge elementen.

De RGDR-4327 zevensnaar ziet er strak uit met zijn Richlite top op de mahonie body en omgekeerde kop. Hij heeft 24 frets, een tremolo en eveneens de Fusion Edge humbuckers van DiMarzio.

Ook de vorig jaar geïntroduceerde Axion Label serie heeft nieuwe modellen. Zo is er een RG model met Sustainiac element en is er nu ook een model beschikbaar met Fluence elementen van Fishman.

Zoek je een standaard RG met net wat andere specs, dan is de High Performance (HP) subserie misschien voor jou. Met een hals van geroosterd esdoorn en DiMarzio humbuckers heb je een mooie upgrade in handen. En dan hebben we het nog niet over het stijlvolle uiterlijk gehad.

Meer info: hoshinoeurope.com