Eastwood voor Peter Hook

Shergold-kopie met zes snaren

Merknieuws 19-12-2019 13:16

Peter Hook - ooit geinterviewd in dit magazine - kennen we natuurlijk allemaal als bassist van Joy Division, New Order en tegenwoordig van Peter Hook and the Light, waarmee hij het werk van de eerstgenoemde bands in leven houdt. Hij is onlosmakelijk verbonden met zijn Yamaha-viersnaar, zijn grote, halfholle Eccleshall-basses, maar vooral zijn zessnarige Shergolds. Echte exemplaren zijn moeilijk te vinden, maar enter Eastwood.

In de zomer van 2017 kreeg Eastwood een van de originele Shergold Marathon 6 bassen van Peter Hook in handen. Een bas die een belangrijk onderdeel was van het geluid van Joy Division en New Order. Eastwood mat de bas aan alle kanten op, checkte de elektronica en ging aan de slag om een exacte kopie te maken. Na twee jaar van bouwen en fijnslijpen nam het merk een prototype mee naar Hooky en Manchester voor de ultieme test. Zou de bas bevallen? 


Foto: Hooky op het podium met zijn nieuwe kindje.

Peter voelde zich meteen thuis op de nieuwe bas en in plaats van dat het instrument terugkeerde naar Eastwoods HQ in Manchester, besloot hij er meteen mee te gaan spelen op zijn Amerikaanse tour. Je zou dus wel kunnen stellen dat de bas goedgekeurd is!

En Shergold? Het merk bestaat weer, maar maakt momenteel alleen gitaren. Echte zessnarige Shergold-bassen zijn zeer zeldzaam, maar nu kun je exact het model krijgen, maar dan met Eastwood op de kop... ...en net als de bas die Hooky nu gebruikt.
 


Foto: de originele Shergold, die als basis voor de Eastwood diende.

Het productiemodel heeft een elzen body, een geschroefde hals en een mensuur van 30". Short scale dus. Een groot verschil met bijvoorbeeld een Fender Bass VI is de bredere hals.Verder heeft de bas een speciaal gemaakte brug, een humbucker, volume, toon en een boost-schakelaar. De bas is links- en rechtshandig leverbaar in rood, zwart of wit.

De bas kost $ 1.200 en zit nog in de crowdfundingsfase. Wij denken dat het wel goed komt! En wil je Hooky met zijn Eastwood zien spelen? Op 15 oktober speelt Peter in Paradiso, Amsterdam.

Eastwood-website

zoeken
zoeken