Komt er een ARP 2600 clone van Korg?

Jean Michel Jarre licht een tipje van de sluier op

Merknieuws 15-12-2019 12:36

In een korte clip op Youtube vertelt Jean-Michel Jarre tussen neus en lippen dat Korg met een clone van de befaamde ARP 2600 bezig is

Korg maakt natuurlijk al de ARP Odyssey maar in een video waarin hij vragen van fans beantwoord op FaceBook, vertelt Jean-Michel Jarre dat de baslijn van Equinoxe 7 gemaakt is met de ARP 2600. Om precies te zijn de volgens Jarre beste van de drie uitgebrachte versies en wel die met de grijze letters. Vervolgens meldt hij dat Korg een full-size clone van die ARP 2600 gaat maken en dat die begin volgend jaar uit zou komen. Hiervoor werken ze samen met de originele ontwerpers. Zou er net als bij de Odyssey een omschakelbaar filter inzitten? Officieel zijn er nog geen meldingen maar als het klopt zullen we bij de NAMM 2020 vast meer te weten komen. In elk geval zou deze clone zeer betaalbaar worden. Dat wordt spannend want ook Behringer schijnt al een tijdje bezig te zijn met een ARP 2600 clone.

De ARP 2600 is een geweldige compacte semi-modulaire, analoge monosynth die tussen 1971 en 1980 in drie variaties geproduceerd werd. Hij had 3 oscillatoren, een 24dB/oct filter en ingebouwde speakers en galmveer. Bekende gebruikers indertijd waren Stevie Wonder, Joe Zawinul, Tony Banks, Jean-Michel Jarre en Herbie Hancock.

 

De complete video van 1 uur waarin Jarre vragen beantwoord o.a. over zijn nieuwe project EōN, is te zien op Facebook

 

 

zoeken
zoeken