aanmelden
Grootste gitaarsynth
Boss SY-1000
Merknieuws 11-12-2019 11:45
Na de SY-300 en compacte SY-1, komt Boss nu met de One To Rule Them All Sy-1000 Guitar Synthesizer.

Krachtig
Boss zelf zegt dat de SY-1000 de krachtigste gitaarsynth is die ze tot nu toe hebben gemaakt. Hij is dan ook voorzien van een nieuwe krachtige processor en een custom DSP, die zes maal zo krachtig is als die van de SY-300.
Een standaard SY-1000 patch bevat drie simultane instrumenten - elk met een aantal kenmerkende types om uit te kiezen - en je kunt ze combineren en stapelen voor een eindeloos scala aan sounds. Gevoed door de 13-polige GK-ingang, biedt elk instrument een uitgebreide set parameters voor klankvorming, mixen en tuning. Een normale ¼-inch ingang is ook beschikbaar, zodat je reguliere gitaar/bas pickup geluiden kunt mengen met de drie instrumenten.

Dynamic Synth
De geheel nieuwe Dynamic Synth pusht de gitaarsynthese verder dan ooit tevoren. GK-processing en een snelle DSP volgen de karakteristieken van je instrument met precisie en detail. Zo kun je sounds maken die nooit eerder mogelijk waren. Kies uit tien oscillatorgolfvormen: sinus, traingle, PWM, drie saw-types (waaronder de beroemde supersaw van Roland) en meer. Geef het geluid vervolgens vorm met zes verschillende filters, amp-control, twee LFO's en twee krachtige step sequencers. De Dynamic Synth werkt het best via de GK-ingang, maar het is ook mogelijk om de Dynamic Synth via de normale gitaar/bas-ingang te bespelen.
Na het vormgeven van een basic sound met de Dynamic Synth, kan je met de twee step sequencers beweging toevoegen, voor sounds die pulseren, ademen of grooven. Elke sequencer beschikt over 16 aanpasbare steps, die de toonhoogte, filter en amplitude onafhankelijk van elkaar regelen. Daarbij omvat elke stap 13 verschillende envelope curves voor een ongeëvenaarde controle.

GR-300
Aanvullend op de krachtige Dynamic Synth zijn er ook nog twee bijkomende synthesizers. OSC Synth is een analoge engine met veel filteropties, volledige ADSR-regeling en een high-definition geluid via de discrete GK-ingang. Ook inbegrepen is een perfecte klankreproductie van de Roland GR-300: de legendarische analoge gitaarsynthesizer uit de jaren tachtig.

Gitaarsounds en violen
De SY-1000 stopt niet bij de synthese: hij beschikt ook over verfijnde instrumentmodeling, afgeleid van historische BOSS en Roland GK-apparatuur. Een grote selectie elektrische, akoestische en basgitaartypes is eveneens beschikbaar, elk met onafhankelijke tuning, EQ, virtuele amp-instellingen en meer. Er is ook een zeer expressief VIO Guitar Instrument, dat de omhullende en harmonische eigenschappen van het ingangssignaal verandert om klanken te creëren die doen denken aan strijkinstrumenten.

Configureerbare bediening
Standaard selecteren de acht voetschakelaars van de SY-1000 patches, banken en twee control-toewijzingen. Maar je kunt ze ook makkelijk opnieuw toewijzen aan eender welke functie die je wilt. Er is ook een Manual-modus voor snelle aan/uit toegang tot de drie instrumenten en normale input. Er worden maximaal vier externe voetschakelaars of twee expressiepedalen ondersteund, en ook MIDI I/O is voorzien. De Main- en Sub-uitgangen worden normaal gezien gebruikt voor gemixte stereosignalen, maar ze kunnen ook worden geconfigureerd als vier afzonderlijke uitgangen, compleet met specifieke EQ's op elke output. En met de verplaatsbare effects loop kun je al je externe apparatuur probleemloos integreren.

Meer info: www.boss.info