aanmelden
Eastwood Rivolta Combinata Bass VII
Eastwood brengt nieuwe bas uit.
Merknieuws 11-11-2019 10:02
Eastwood is een bedrijf dat onder meer gitaren en bassen maakt die er totaal anders uit zien dan de gevestigde merken. Diverse bassen zijn al in de Bassist voorbij gekomen en werden gezien als leuke alternatieven in de huidige markt die ook nog eens goed klinken en spelen.

Rivolta Combinata Bass VII
Hoewel de naam doet denken aan een slechte Italiaanse remake van een Star Wars film (maar je weet maar nooit) is dit de eerste bas in de Rivolta serie van Eastwood. Onder deze naam zijn al meerdere gitaren gemaakt die er prachtig uit zien maar nu komt er dus een basversie uit. De bas is ontworpen door Dennis Fano en qua looks ziet het eruit als een Rickenbacker.

De vergelijking houdt daar op want de bas heeft namelijk een mensuur van 32 inch, ook wel een 'medium scale' genoemd die je terugvindt bij sommige Burns-, Warwick- en Gretsch-bassen. De bas bestaat uit een chambered (de body is niet massief) mahonie body met een laag esdoorn en een witte binding. De blok-inleg met parelmoer ziet er al prachtig uit en uiteraard komt de bas met zelfgewonden elementen en open-gear stemmachnieken. De bas verschijnt in de kleuren Autunno Burst, Toro Black, Acero Glow Rosso Red en met een richtprijs van ongeveer €1011,95 is het zeker geen instapmerk maar nog altijd goedkoper dan een Ferrari. En je gebruikt hem vaker.

Website Eastwood Guitars