Markbass MB Octaver Raw Series

Octave-pedaal in een nieuwe uitvoering

Merknieuws 24-10-2019 21:43

Zoals eerder werd gezegd, 2019 is het jaar van Markbass. Versterkers, snoeren, snaren, basgitaren en nog veel meer. Het merk bracht jaren geleden al een octaver uit maar besloot deze in een nieuwe vorm te gieten.

Hoewel effectpedalen populairder zijn onder gitaristen wil dat niet zeggen dat er voor ons niks is. Een bassist als Juan Alderete heeft maar liefst twee pedalboards terwijl sommige van ons tevreden zijn met een stemapparaatje en ach, doe ook maar een compressor. Ook bassisten zijn niet vies van een dikke fuzz of synth geluid op de bas (denk aan Chris Wolstenholme van Muse) of een mooie chorus (Jeff Berlin en Jaco Pastorius). Toch is er 1 pedaal wat populairder is onder bassisten dan gitaristen, en dat is de Octaver.

Het principe is simpel, je speelt een noot hoog op de bas en het pedaal repliceert diezelfde noot een octaaf lager. Zo kun je hoog op de hals spelen zonder laag te verliezen of als je een vuile rebel bent speel je op dezelfde positie als altijd en krijg je later gezeik met de geluidsman. Er zijn ook pedalen die juist een octaaf omhoog doen of zelfs twee octaven naar beneden. Markbass houdt het vrij simpel.

Bekend geluid, nieuw jasje

Dit is niet de eerste keer dat het merk met een octaaf-pedaal komt, jaren geleden was er de bekende knalgele Markbass Octaver. De nieuwe versie is een stuk lichter, compacter en heeft slechts twee knoppen, een Dry en een Oct. Het pedaal biedt volgens Markbass een supersnelle tracking die ook werkt met lage noten, het laag blijft consistenter en funkier vergeleken met andere analoge pedalen. En de noten blijven ook nog eens zuiver. Ook fijn.

 

Website Markbass

Voerman Importeurs

 

zoeken
zoeken