aanmelden
SSL Origin; lekker groot en heel analoog
Nieuwe mixer met 32 analoge kanalen en nieuwe mic preamp aangekondigd
Merknieuws 17-10-2019 16:28
De Origin is SSL's eerste grote analoge mixer in 15 jaar. Hierin worden de goede eigenschappen van de legendarische E-series gecombineerd met een nieuwe mic pre-amp en een handige layout voor gebruik met een daw

het leek erop dat SSL zich puur wilde richten op kleinere mixers en processors, maar de aangkondigde Origin is een lekker grote in-line, analoge mixer met maar liefst 32 kanalen (+ 32 monitor returns) en 16 bussen.

Elk kanaal heeft de befaamde E series EQ en natuurlijk is er een SSL bus compressor ingebouwd, net als de populaire Listen Mic Compressor. De PureDrive microfoon preamp is wel een nieuw ontwerp dat deels op de transparante E-Series preamp is gebaseerd maar ook Drive heeft voor een rijke non-lineaire sound met meer 'punch, crunch en bottom end'. Dat werkt trouwens ook op line inputs, bijvoorbeeld uit je daw. Elk kanaal heeft gebalanceerde inserts (ook op monitor inputs), direct outputs en fader bypass voor bijv. stems.

In het midden van de Origin zit een 19” brede strook van 12 verplaatsbare units waar je een beeldscherm en/of een controller voor je daw kwijtkunt. Maar je kunt deze ruimte ook gebruiken voor 19” outboard apparaten of een 500 series rack.

Zoals eerder vermeldt is Origin een in-line mixer waarvan je de 32 monitor inputs ook bij de mix kunt gebruiken. Samen met de 32 inputs en 16 bussen kom je zo aan 88 mix inputs.

We moeten wel nog geduld hebben tot de mixer in maart 2020 verkrijgbaar zal zijn voor 50.000 Dollar. Je hebt dus nog even tijd om te sparen!

 Meer info

Distributie: Joystick Audio, +32 92363718

www.joystick.be, www.solid-state-logic.com