Trickfish Minnow Preamp

Nieuwe speler op de markt komt met voorversterker.

Merknieuws 17-10-2019 10:00

Voorversterkers (of preamp als je echt stoer bent) komen steeds vaker voor in de baswereld en vaak in een handige stompbox. Merken als Tech 21, Aguilar, Sadowsky en MXR proppen hun sounds in een handig doosje zodat je geen stack hoeft mee te nemen. But there's a new kid in town.

Nieuwe vis in de vijver
Hoewel het merk Trickfish nog best jong is (ontstaan in 2014) begint het al aardig wat reputatie op te bouwen en hebben namen als Jimmy Haslip, Jerry Jemmot en onze eigen Jens Dreijer hun naam eraan verbonden. Net als EBS en Aguilar richten zij zich enkel op bassisten. Daarnaast heeft het merk twee versterkers en verschillende formaten speakerkasten op de markt gebracht.

Veel bassisten gebruiken een voorversterker om hun bas wat meer mogelijkheden qua sounds te geven in de studio of tijdens een optreden. Vaak worden deze gebouwd in de vorm van een Di waardoor je direct kunt inprikken in de front of house tafel. Of de Trickfish een geduchte concurrent is voor de Aguilar ToneHammer of de Tech 21 Sansamp DI Bass Driver? We zullen het snel genoeg merken. De Trickfish Minnow onderscheidt zich in ieder geval doordat je zowel in het laag-mid als in het hoog-mid twee verschillende frequenties kunt kiezen om harder of zachter te zetten, een functie die je op menig basversterker nog niet hebt dus dat is al mooi meegenomen. Plus nog een Hi-shift knop om nog meer in het hoog te snijden, dus vissen naar een goede sound wordt steeds makkelijker! Bovendien staan ze ook bij Paul's Bass Matters!

 

Website Trickfish
Website Bass Matters

 

zoeken
zoeken