AP International Ray Ross Bass Bridge 5

Vijfsnarige versie van revolutionair ontwerp

Merknieuws 14-10-2019 10:50

Ook op onze social media werd er druk gespeculeerd. Is het grote onzin of revolutionair? Niet zelden waren de meningen zo fel over een onderdeel waar we normaal niet zo bij stilstaan: de basbrug. De AP International Ray Ross-brug heeft in ieder geval een bijzondere eigenschap: De snaren gaan recht van brug naar topkam, zonder een hoek te maken over een brugzadel. De versie voor viersnarige bassen was er al en nu is ook de vijfsnarige versie leverbaar.

AP International levert nu een vijfsnarige versie van de Ray Ross Bass Bridge. De brug is ontworpen door uitvinder en gitaarbouwer Aaron Ross en valt op doordat het geen brugzadels heeft. De snaar gaat door een pin in een rechte lijn naar de topkam, zonder dat het hoek over zadels maakt.

Volgens de bouwers heeft het een voordeel dat deze hoek weggenomen is. De body vibreert beter door directer contact en je hoort meer bas en er is minder kleuring van de brug. Is dat beter? Minder goed? Onzin? Dat is aan jou om te bepalen. De een houdt van de simpele Fenderbruggen, waarbij je meer van het instrument hoort, terwijl andere kiezen voor dikke Badass- of Babicz-bruggen met meer sustain. Uiteindelijk gaat het om smaak en er is geen absolute waarheid.



De brug is goed verstelbaaar, levernaar in chroom, zwart, goud, zwart nikkel en messing. Je kunt kiezen tussen snaarafstanden van 17mm of 19mm en de prijs in de VS is $ 185,- 



Video: hier zie je een en ander over werking en montage.

Ray Ross-Website

zoeken
zoeken