aanmelden
Send in the Clones!
MXR introduceert de Clone Looper
Merknieuws 30-09-2019 16:27
Als je niet als eerste bent met een product, moet je je onderscheiden. Dat is precies wat MXR doet met de Clone Looper door er een paar leuke features in te stoppen.

Het bekende deel van de MXR Clone Looper is dat je kan opnemen, afspelen, overdubs maken, deze weer verwijderen en het volume instellen. Tot zo ver wat elke looper kan.
De volumeregelaar werkt ook als drukschakelaar en dat levert een paar extra functies op. Druk 'm een keer in en de loop speelt op halve snelheid af, en twee keer voor de dubbele snelheid. Als je 'm even ingedrukt houdt wordt de loop achterstevoren afgespeeld.
De volumeregelaar/schakelaar functies kan je ook met externe pedalen regelen. Zo heeft de Clone Looper naast een in- en uitgang een ingang voor een expressiepedaal (hiermee regel je het uitgangsvolume) en een CTR ingang voor de MXR Tap Tempo switch. Hiermee kan je de schakelaarfuncties van de volumeregelaar overnemen, of je kan 'm gebruiken om een gemaakte loop een enkele keer afspelen. Druk je 'm in deze modus snel acher elkaar en paar keer in, dan krijg je een stottereffect.

Meer info: Algam Benelux, MXR