aanmelden
Modal Argon8 polysynth
Compacte, achtstemmig wavetable synt
Merknieuws 09-09-2019 08:51
Modal Electronics is een Engels bedrijf dat diverse leuke en betaalbare synths maakt als de Sculpt en Kraft, maar ook de grote 00-serie. Hun nieuwste product is de Argon8

Hij ziet er heel stijlvol uit en met zijn drie oktaven aan toetsen is het ook een heel handig formaat. De Argon8 is achtstemmig met 4 oscillatoren per stem, waarvan een deel van de gebruikte techniek uit de Modal 002 afkomstig is. De oscillatoren werken met wavetable synthese, er zijn 120 wavetables beschikbaar en een collectie van 8 modifiers als Phase Mod (FM), Ring Mod, Amp Mod, Hard Sync en Windowed Sync. Het filter is een 2-pole morphing resonant type wat betekent dat het naadloos tussen lp, bp en hp kan variëren. Voor de modulatie heb je de beschikking over 11 sources en 52 destinations. Met de joystick kun je de routing naar 4 destinations besturen. Er zijn ook nog dedicated modulaties zoals envelopes voor amp, mod en filter en twee lfo's waarvan een polyfoon, die doorlopen tot in het audiobereik. Op het gebied van effecten krijg je waveshaping distortion, delay, reverb, flanger, phaser en chorus. De 512 staps sequencer kan behalve noten ook 4 parameters sequencen.

Het keyboard van Fatar met 37 toetsen is velocity en aftertouch sensitive.

 

Aansluitingen; midi in/out, usb midi, stereo audio out, stereo inputs. Verder clock sync i/o. De voeding komt van een losse adapter. De MODALapp editor werkt als vst3 en au plug-in onder Mac en Windows maar ook ios en Android.

 

De Argon8 ziet er mooi uit en is met een prijs van € 649,- heel betaalbaar. Jammer genoeg zijn er nog geen echte sounddemo's te vinden.

 

Meer informatie