aanmelden
Mooer MTC 2 Tone Capture GTR
Zeven gitaren in een doosje
Merknieuws 20-08-2019 11:51
Het begon met Kemper en de opmars is niet tegen te gaan: het werken met IRs, oftewel Impulse Responses. Met dit systeem sla je de sounds - of eigen samples - van je speakerkast of versterker op, zodat je uit een pedaal of top onbeperkt versterkergeluiden kunt halen. Een gitaarsound samplen? Ook dat kan, bijvoorbeeld met dit nieuwe pedaal van Mooer.

Over Tone Capture en IR ga je de komende tijd nog veel lezen. IR staat voor Impulse Response en dan moet je denken aan Kemper en steeds vaker Mooer. Je kopieert een geluid van een versterker, speakerkast of instrument en zo heb je opeens vele geluiden voor handen. Als eigenaar van een Kemper schakel je moeiteloos tussen waarheidsgetrouwe sounds van zo ongeveer alle versterkers van Hiwatt, Fender, Gibson, Marshall, Dumble of noem een boetiekmerk. We zijn er al bijna aangewend en vele groten der aarde gebruiken de Kemper in studio en op het podium. Maar het gaat verder!

Een SG uit je Tele
Mooier komt met een pedaal dat zeven gitaargeluiden kan opslaan. De MTC2 'samplet' een gitaar, berekent de verschillen met je andere gitaar en laat de 'doelgitaar' als de 'brongitaar' klinken. Zo kun je zeven modellen opslaan en nabootsen. Je kopieert dus bijvoorbeeld je dure brongitaren van Gibson -  zeg een ES-335, Les Paul en SG, je 'vergelijkt' ze met je onverwoestbare Fender en je neemt vervolgens alleen je Tele mee naar een optreden, om vervolgens toch als Kossof, Clapton, Clark of Bonamassa te klinken.

Wil je de week erna je ES mee en deze laten klinken als een Tele, SG of LP? Dan voer je de laatste drie in als bron en is de ES je doel. Nu wordt de geluiden van de eerste drie gitaren vergeleken met de ES en klinkt je ES met een druk op de knop als een Tele.

Ook Mooer's GE300 heeft deze technologie aan boord.

Mooer-website
W-Music