aanmelden
Summer NAMM 2019: Ampeg Heritage 50th Anniversary SVT
Ampeg's vlaggenschip is jarig
Merknieuws 24-07-2019 15:45
De Ampeg SVT bestaat 50 jaar en daarom lanceerde het Amerikaanse merk - dat tegenwoordig in handen van Yamaha is - een nieuwe versie op de Summer NAMM. Misschien is het wel de beste SVT ooit?

In 1969 kwam de Ampeg SVT uit, met de bedoeling dat de 300W-top twee 8x10-kasten zou aansturen. Dit natuurlijk als antwoord op bands met gitaristen met een Marshall-stack. Zeker voor die tijd was het een monsterlijk grote versterker - en dat is het eigenlijk nog steeds, maar al snel werd het de standaard voor bassisten op grote podia en op festivals. Ondanks de komst van veel meer buizentops en meer geavanceerde versterkers is de SVT 'still going strong'. En alleen voor bas? Check eens oude beelden van The Rolling Stones en The Faces en je ziet dat bij deze bands zowel gitaar, toetsen als bas via de enorme top en de 'koelkasten' werden uitversterkt.

Twee circuits
Vanwege de vijftigste verjaardag van de SVT komt Ampeg met een geheel nieuwe versie van misschien wel de bekendste basversterker ter wereld. In de loop der jaren werd de SVT regelmatig aangepast en de nieuweling bevat de twee meest populaire circuits: die van de Blue Line uit 1969 en het jaren zeventig Magnavox-circuit. Beide zijn te combineren voor een uniek en wat agressiever geluid. De looks zijn periode-correct, maar er zijn ook wat moderne eigenschappen. Zo heeft de versterker een XLR DI-uitgang, Speakon-aansluitingen voor de speakerkasten en handvatten met een veer. 

Qua buizen vinden we zes Ampeg Super Valve 6550's in de eindversterker, vijf 12AX7's voor de voorversterker en nog een 12AX7 en 12AU7 voor het lekkere randje.

De prijs? Momenteel is alleen de dollarprijs bekend en zit iets onder de $ 2.700,-

Ampeg-website
Algam Benelux