aanmelden
McDSP APB-16 analoge processor met plug-in control
Analoge processing voor je Mac Pro Tools rig
Merknieuws 23-07-2019 09:55
Systemen die aparte dsp processors gebruiken voor plug-ins kennen we van o.m. UAD en Avid. De APB is echter een analoge processor die met een routing plug-in naadloos integreert met Pro Tools

APB-16 is een zestienkanaals analoge hardware processor die programmeerbaar is en via speciale plug-ins integreert met Pro Tools. De hardware is dus ook te automatiseren en kan gebruik maken van presets.

De verbinding tussen computer en APB verloopt via Thunderbolt 2 en voor de DA-AD omzetting worden 32 bit AKM converters gebruikt. Bij het systeem hoort een bundel plug-ins die enkel dienen om audio naar de analoge hardware te verzenden en de instellingen van de analoge processors te regelen. De processing zelf verloopt dus puur in het analoge domein.

Als plug-ins vindt je vooralsnog 6 compressors en limiters die gebaseerd zijn op vintage (buizen)apparatuur. 16 plug-ins kunnen gelijktijdig worden ingezet. Je mag aannemen dat het assortiment de komende tijd fiks uitgebreid zal worden. Vooralsnog lijkt het systeem enkel met Pro Tools Mac te werken.

De APB-16 kost zo'n 7000 Dollar

 

Meer info