Summer Namm 2019: nieuwe bassen van Squier

De Mustang is terug!

Merknieuws 20-07-2019 13:03

De Mustang Bass is helemaal terug. Fender levert diverse varianten en nu komt ook Squier met twee mooie exemplaren. Maar er is meer

Fender's betaalbare broertje Squier komt met een aantal vernieuwde bassen in de Classic Vibe-serie. In de reeks vinden we een '50s Precision Bass, een '70s Precision Bass, een Jaguar Bass en een Mustang. Volgens Squier zijn de stickers op de kop periode-correct, er zijn vernieuwde alnico-elementen, vernikkelde hardware en een halzen die er door een donkere laklaag wat meer vintage uitzien.

Maar waar is de Jazz? De diverse J-modellen én een P waren al eerder onthuld, maar om compleet te zijn: Squier levert in de serie ook een '60s P, een '60s en '70s J en de laatste is er ook als vijfsnaar.

De Classic Vibe '50s P is een enkelspoels 'Tele'-model en kost € 439,-. De bas is leverbaar in sunburs - zei iemand Sting? - of wit.



De '70s P valt op door de hals met blokinleg en de tyische kleuren van de jaren zeventig: walnut en zwart. De prijs is gelijk aan de bovengenoemde bas. 



De Jag is voorzien van PJ-elementen, die a la een oude Jazz Bass met dubbele, gestapelde knoppen worden bediend. Ook deze bas heeft een adviesprijs van € 439,- en is leverbaar in sunburst en zwart.



Ten slotte is er de Mustang, die met een adviesprijs van € 419,- ietsje goedkoper is. De bas is dan ook ietsje korter. De Mustang is leverbaar in wit, met tortoise slagplaat, of surf green met een witte plaat.



Fender-website

zoeken
zoeken