aanmelden
Summer NAMM 2019: Avid S4 en S1, nieuwe controllers voor Pro Tools en EUCON daw's
Kleiner alternatief voor de S6 en compacte 8 fader controller
Merknieuws 19-07-2019 09:44
Op de Summer Namm in Nashville kondigde Avid twee nieuwe DAW controllers aan. De S4 biedt de workflow van de S6 maar dan voor kleinere studio's en voordeliger, De S1 is een compacte controller met 8 faders die gebruikt wordt met een iPad waarop de Pro Tools Control app draait

De Avid S4 is een betaalbaar alternatief voor de populaire S6, deze controller werkt met elke EUCON compatibele daw zoals Pro Tools, Nuendo, Cubase en Logic Pro. Het is een modulair systeem met minimaal 8 en maximaal 24 faders waaraan je displays, joysticks en knoppenmodules naar behoefte kunt toevoegen. Alles wat je nodig hebt om cue mixes op te zetten maar ook om grote 'immersive' audio projecten succesvol te verwerken.

 

Meer informatie

 

De Avid S1 is een compacte, 'slimline' control surface met 8 faders die eveneens het EUCON protocol ondersteunt. De faders zijn gemotoriseerd, er zijn 8 draaiknoppen en 8 oled dsiplays. Met een iPad in de speciale slot en de Pro Tools Control app krijg je meer instelopties en visuele feedback over de instellingen. Maximaal vier S1's kun je combineren tot een systeem met 32 faders.

 

Beide controllers worden aan het eind van dit jaar verwacht. Over de prijs is nog niets bekend.

 

Meer informatie