aanmelden
Summer NAMM 2019: Boss komt met compact gitaarsynthpedaal
121 sounds onder je voet
Merknieuws 12-07-2019 11:18
Met de SY-1 Synthesizer, brengt BOSS de gitaarsynth-technologie naar zijn lijn van compact pedals. De SY-1 heeft maar liefst 121 ultra-responsieve synthesizergeluiden: allemaal speelklaar zonder dat je iets hoeft te programmeren.

Eenvoud
De SY-1 eenvoudig aan te sluiten via een standaard jackkabel. Zo kan elke gitarist of bassist makkelijk de BOSS-synthesizer integreren in zijn/haar muziek. 
Steunend op geavanceerde technologie die voor het eerst voor de SY-300 is ontwikkeld, levert de SY-1 een breed scala aan analoge synthesizergeluiden in een pedalboard-vriendelijk formaat. Leads, pads, orgels, bassen en meer zijn inbegrepen, plus een verscheidenheid aan geluidseffecten en ritmische synth-patronen. De sounds zijn georganiseerd in 11 verschillende types, met 11 variaties per type.

Bijzonder is dat er volgens Boss geen latency is, dankzij de speciaal ontworpen DSP. De Tone/Rate- en Depth-regelaars maken het mogelijk om de synthesizer-voices snel aan te passen, inclusief het veranderen van de toonhoogte van sommige geluiden. 
Net als elk Boss compact pedaal, kan de SY-1 gebruikt worden in een  seriële effectketen, maar met de send/return loop en speciale mix controls is het ook mogelijk om één of meerdere pedalen in te voegen, parallel met de synthesizer-voices van de SY-1. De send-jack kan ook gebruikt worden als een directe uitgang, zodat de muzikant synth- en gitaargeluiden naar verschillende bestemmingen kan sturen.

Houdt je de pedaalschakelaar ingedrukt, dan wordt het laatst gespeelde synthesizergeluid aangehouden, zodat je hierover kan jammen. Ook kan je  een externe voetschakelaar aansluiten voor tap tempo en octaaf-shift effecten, of een expressiepedaal inpluggen voor continue Tone/Rate-controle.

Meer info:www.boss.info