aanmelden
Fender presenteert Vintera serie
21 Vintera modellen vervangen de Classic serie
Merknieuws 24-06-2019 16:38
Vintera staat voor Vintage Era en dus omvatten de in totaal 21 modellen verschillende tijdperken, onderverdeeld in de 50's, 60's en 70's.

hoofdfoto: '50s Telecaster Modified in Butterscotch Blonde

Vintage & Modified
De in Mexico gemaakte Vintera serie vervangt de Classic serie en biedt vintage specificaties voor ongeveer de helft van de prijs van een Amerikaans Original model. De serie omvat Stratocaster, Telecaster, Jazzmaster, Jaguar, Mustang, P Bass, Jazz Bass en Mustang Bass modellen. 
Van de 21 modellen zijn er zes 'modified', deze zien er vintage uit, maar hebben modernere specificaties om de bespeelbaarheid te vergroten. Deze vervangen de Classic Player modellen. 
Voor de Vintera serie is goed gekeken naar de halsdiktes van elk tijdperk. Zo hebben de 50's Stratocasters een licht V-profiel, terwijl een 50's Telecaster een stevig U-profiel heeft. Alle 60's en 70's modellen hebben een C-profiel, maar deze varieert wel in dikte per model. De Vintage modellen hebben een toetsradius van 7,25 inch en een hoogglans gelakte hals, terwijl de Modified modellen een vlakkere toets hebben met een radius van 9,5 inch en een in zijdeglans afgewerkte hals die ook wat dunner is.

'50s Stratocaster in White Blonde

Ook voor de elementen is goed gekeken naar het tijdperk dat de gitaren en bassen vertegenwoordigen. Zo hebben de 50's gitaren Formvar draad, terwijl de 60's en 70's Enamel en Polysol draad hebben. Ook het magneetmateriaal, de vorm van de pooltjes (al dan niet met afgeschuind randje) en de hoogte van de pooltjes ('staggered' of vlak); het klopt allemaal.
Op dit gebied hebben de Modified modellen de moderne S1-schakeling en zijn hebben elementen iets meer output.

 

'60s Jazzmaster Modified in Surf Green

Kleuren
Leuk aan de Vintera serie is, dat ze in veel kleuren verkrijgbaar zijn. Klassiekers als Olympic White, Seafoam Green, Sonic Blue, Daphne Blue, Fiesta Red en Candy Apple Red zien we terug, maar ook meer exotische kleuren als Mocha, Firemist Gold, Burgundy Mist, Sienna Sunburst en Inca Silver doen mee. Voor deze kleuren wordt een polyester lak gebruikt, de Vintera serie heeft geen 'lacquer' modellen met nitrocellulose afwerking zoals de Classic serie dat had. 

'70s Stratocaster in Mocha

Ook heeft de Vintera serie op dit moment geen Road Worn modellen, maar het is wel mogelijk dat die incidenteel terug zullen komen.
De Vintera gitaren en bassen worden geleverd met gigbag.

Meer info: www.fender.com