aanmelden
Gamechanger Audio Motor Synth
Unieke synth met 8 electromotoren!
Merknieuws 31-05-2019 13:22
Een synth met 8 electromotoren aan boord, die je kunt zien draaien! Dat ziet er alvast fantastisch uit. Geen wonder dat de crowdfundingcampagne als een speer ging. Maar hoe werkt dat en hoe klinkt ie?

Het duurde maar 10 minuten totdat er genoeg deelnemers waren voor de Indiegogo crowdfundingcampagne. Wat natuurlijk erg geholpen heeft is dat mensen als Jean-Michel Jarre, Richard Devine en andere kopstukken zich razend positief over deze experimentele, elektro-mechanische synth uitlieten.

Vierstemmig
Motor Synth heeft 8 elektromotoren die de klank opwekken waarbij het aantal omwentelingen per seconde de toonhoogte bepaalt. Onder de motors zitten magnetische elementen die de sound oppikken, op de motoras zitten drie optische discs die allemaal een andere golfvorm representeren. Je kunt de verlichte motors zien draaien via de doorzichtige cover. Er zijn twee motors per noot waarmee het een vierstemmige desktopsynth wordt.

je kunt hem bespelen via 8 verlichte knoppen, de sequencer/arpeggiator of via midi. Met envelopes, filters etc. wordt de klank van dit grommende beest verder gevormd. Het unieke apparaat klinkt heel industrieel en apart!

Effect
Behalve als synth kan de Motor Synth ook als effect worden gebruikt. Sounds die via de line input binnenkomen worden geanalyseerd op toonhoogte. de motor oscillatoren kunnen op basis daarvan een interval opwekken en zo als een soort harmonizer fungeren.

De Motor Synth wordt in december op de markt verwacht en gaat dan zo'n 1300 dollar kosten.

Meer informatie

Hier krijg je alvast een indruk van de klank: