aanmelden
Game of Thrones gitaren van Fender
Geïnspireerd op de vlaggen
Merknieuws 17-05-2019 13:29
Fender introduceert in samenwerking met HBO de nieuwe Game of Thrones Sigil collectie, bestaande uit drie gitaren. De drie gitaren staan symbool voor de belangrijkste huizen van Game of Thrones: huis Stark als Telecaster, huis Lannister als Jaguar en huis Targaryen als Stratocaster.

De Stark gitaar heeft een essen body terwijl de Lannister en Targaryen van een elzenhouten body zijn voorzien. Alle drie hebben ze een esdoorn hals en ebbenhouten toets. Meer over het bouwproces zie je in de video hierboven.

Het design van de gitaren is geïnspireerd op de vlaggen, geschiedenis, landschappen, harnassen etc. van de verschillende huizen. Zo zien we de reuzenwolf terug in het Stark model, de gouden leeuw bij de Lannister en is de Targaryen voorzien van het motief van de driekoppige draak. De gitaren hebben een bijpassende koffer waarin ook de verschillende huizen zijn te herkennen.
Aan elke gitaar is zo’n honderd uur gewerkt in Fenders Custom Shop en dat zie je terug in de prijs van vijfentwintig-, dertig- en vijfendertigduizend dollar voor respectievelijk de Stark, Lannister en Targaryen. Verzamelaars, trek uw beurs! 

www.fender.com