aanmelden
PRS introduceert de S2 Vela Semi-Hollow
PRS' eerste offset elektrische gitaar is er nu ook als semi-hollowbody
Merknieuws 16-05-2019 13:32
De S2 Vela Semi-Hollow is een vintage-geïnspireerde gitaar met veel persoonlijkheid en tonale texturen. De nieuwe PRS maakt deel uit van de S2 serie met modellen die volledig van mahonie zijn gemaakt.

Het f-vormige gat in de semi-hollow body geeft de Vela niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar zorgt ook voor meer resonantie. De gitaar heeft een helder klinkende PRS Starla ‘S’ humbucker bij de brug en een PRS Type-D Singlecoil in de halspositie. Met een push/pull-toonpot kan de brughumbucker gespitst worden voor een gebalanceerde toon die goed door de mix komt. De brug bestaat uit twee voor intonatie gecompenseerde messing zadels en een aluminium basisplaat voor maximale sustain.

De Vela komt in zeven kleuren: Antique White, Frost Blue Metallic, Frost Green Metallic, McCarty Tobacco Sunburst, Vintage Cherry, noten en zwart. Je kunt de gitaar verder aan je smaak aanpassen door te kiezen uit verschillende kleuren voor de slagplaat.

"De Vela Semi-Hollow is een droom die uitkomt. Hij is ontworpen vanuit designconcepten die ik een aantal jaar geleden tekende met Jon Wasserman. Eindelijk is hij deel van onze collectie", vertelt Jim Cullen, PRS Guitars’ Sales Director. "Vertrouw mijn woorden niet blindelings, maar probeer hem zelf een keer."

Meer info:
PRS Guitars