aanmelden
Music Man Majesty - De nieuwste signature van John Petrucci
Eind augustus zijn er zeven Majesty-modellen leverbaar
Merknieuws 21-06-2019 16:06
Er is momenteel geen tekort aan Music Man signaturemodellen van John Petrucci - de laatste keer dat we telden waren het er acht! De nieuwste Majesty is uitgerust om alles aan te kunnen waar de veeleisende muziek van Dream Theater om vraagt. John Petrucci krijgt a.s. maandag 24 juni de SEGA Award uitgreikt in Bergen op Zoom.

John Petrucci zegt zelf over zijn nieuwe signature: "De Majesty is de perfecte gitaar. Het is op zo'n manier gebouwd dat het ontwerp, de vorm, de afmetingen, het gevoel, de look, en alles eromheen de grenzen nog verder verlegt.

De 2019 Majesty heeft een doorlopende hals van Afrikaans mahonie, die op de body is voorzien van gevlamd esdoorn fineer. De ebben toets heeft een radius van 17 inch en bevat 24 roestvrijstalen medium jumbofrets met speciaal ontworpen ‘Atlante’ positiemarkeringen en het logo van Dream Theater. De brug is ook een custom-ontwerp, met een tweepunts zwevende tremolo, gemaakt van verchroomd staal en massief stalen zadels. Bovendien heeft de Majesty een piëzo-element voor akoestische geluiden.

Oomph
Wat betreft de Majesty’s elektrische klank: de pickups zijn gemaakt door DiMarzio, met een Rainmaker als halselement en een Dreamcatcher in de brugpositie. Om externe interferentie tegen te gaan is het afdekplaatje van de elektronicaruimte van aluminium; de ruimte zelf wordt afgeschermd door grafiet acrylhars.
Twee aparte schakelaars - een in de bovenste hoorn, de andere op het smalle gedeelte aan de treblekant - zorgen ervoor dat elke combinatie van humbucker-, piëzo- en gesplitste elementen mogelijk is, waardoor de Majesty een ongelooflijk veelzijdig instrument is. Mocht Petrucci tijdens een optreden wat meer oomph nodig hebben, dan kan hij Music Mans ingebouwde preamp, die een boost van 20 dB biedt, inschakelen via een push/pushvolumepot.
Voeg daarbij de Schaller M6 IND lockingtuners, een mensuur van 25,5 inch (648 mm) en een keuze uit 7 verschillende kleuren waaronder Stealth Black, Kinetic Blue, Enchanted Forest en Dark Roast, en je hebt een instrument dat klaar is om je op muzikaal gebied overal naartoe te brengen. Oh, en als zes snaren niet genoeg zijn om je prog-fantasieën waar te maken, de Majesty is ook als zevensnarige versie beschikbaar…

Importeur: www.algambenelux.be 
Music Man: www.music-man.com

In Gitarist (340, juli 2019) vind je een uitgebreid interview met John Petrucci, die 24 juni in Bergen op Zoom de Sena Performers European Guitar Award 2019 krijgt uitgereikt.