aanmelden
Superbooth19: Korg Minilogue XD module komt al snel na toetsenbordbroertje
Laatste Korgsynth als desktop module
Merknieuws 09-05-2019 12:25
De Korg Minilogue XD is nog maar net goed en wel verkrijgbaar of er is al een moduleversie van uitgekomen. Neemt minder plaats in en kost ook minder.

De Korg Minilogue XD module is net als zijn toetsenbord broertje, een vierstemmig analoge, polyfone synth met allerlei leuke extra's, die deels van de Prologue afkomstig zijn. Zo is er behalve de standaard twee oscillatoren per stem een derde digitale oscillator waarvoor experts een eigen algoritme kunnen programmeren. Verder is zowat alles analoog aan de XD module behalve de digitale effecten (mod, reverb en delay) en een verbeterde polyfone sequencer. Hij ziet er met zijn houten zijkant ook fraai uit. Er zijn 500 geheugenplaatsen. Op een klein display kun je o.m. een oscilloscoop weergeven. Behalve een stereo output en hoofdtelefoonaansluiting vinden we 2 x CV in, sync in en out, midi in en out, connector voor een pedaal en een usb connector.

Leuke feature is dat je de sequencerknoppen als keyboard kunt gebruiken. Niet zo comfortabel als een echt klavier maar wel handig!

Verder kun je de module poly-chainen, met een tweede module of met de keyboardversie voor 8 stemmen.

meer informatie