aanmelden
IK Multimedia UNO Drum drummachine
Nieuwe hybride analoog/digitaal drummachine
Merknieuws 08-05-2019 12:22
IK Multimedia kondigt een nieuwe drummachine aan die UNO Drum heet. Net als de UNO synth werd deze ontwikkeld in samenwerking met het Italiaanse Soundmachines. De sounds zijn een mix van analoog en samples.

De compacte UNO Drum heeft zes analoge drum sounds; twee basdrums, snare, claps en closed en open hi-hat. Dat wordt aangevuld met diverse samplesounds, waarbij je kunt kiezen uit 54 klanken als cowbell, toms, rides en crashes. Een drumkit heeft in totaal 12 klanken met een polyfonie van 11.

Er zijn 100 preset ritmes die je naar smaak kunt aanpassen. De sounds zijn natuurlijk te editten middels tuning, snap, decay en level. Een van de kicks heeft FM, de snare heeft een low-pass filter. Als master effects krijg je Drive en Compressor.

UNO Drum heeft 12 aanslaggevoelige pads met twee velocity zones voor programming en live performance, bijvoorbeeld terwijl een preset ritme speelt.

De sequencer heeft 64 stappen die je step-time of real-time kunt programmeren. Behalve drumtriggers kun je maximaal 8 parameters per step programmeren. Er zijn ook live performance effects als stutter, roll, humanize, swing en random.

Via usb-midi en midi (via 2,5 mm jacks) integreert UNO Drum eenvoudig in je set-up.

Het apparaat weegt slechts 400 gram en haalt zijn voeding uit de usb bus of 4 AA batterijen.

Hij wordt in juni op de markt verwacht voor een prijs van € 305,-.

Meer informatie