Acid is terug met de Magix Acid Pro next

De eerste daw met zynaptiq Stem Maker

Merknieuws 07-05-2019 09:42

Acid? Bestaat dat dan nog? Jawel en er is net een nieuwe versie uit waarmee je losse stems kunt isoleren uit een stereomix!

Acid maakte lang geleden - in 1998 - furore als de eerste loop-based daw waarin audioclips zich automatisch aanpasten aan een veranderend tempo. Nadat andere daw's ook ingebouwde timestretching en pitch changing kregen zakte het programma weg in de vergetelheid. Magix nam het alweer enige jaren geleden samen met Sound Forge over van Sony. En nu is er Acid Pro Next.

De meest spectaculaire nieuwe feature daarvan is Stem Maker van zynaptiq. Hiermee kun je volgens Magix een stereomix uitsplitsen in stems. Dat is nogal een ambitieuze claim, maar als het werkt zou het wel heel nuttig zijn. Zoals te horen aan de voorbeelden op de Magix site hoor je nog wel allerlei artefacts, dus verwacht geen supercleane scheiding.

Er wordt overigens niet uitgesplitst naar individuele instrumenten, maar in drie stems; vocals, drums en de rest. Dat is in elk geval al bruikbaar voor een remix of om hier en daar wat te stelen.

Nieuwe is ook de midi playable chopper waarmee je delen van een audiofile (of een van de stems) kun je toewijzen aan midinotes zodat je direct zonder extra handelingen, een nieuwe compositie kunt maken met de elementen in de track. Verder is Acid een complete daw met 24 bit, 192 kHz audio engine

Acid Pro Next heeft nog meer nieuwe features gekregen;

  • Melodyne essential
  • Verbeterde levelmeters
  • Vier nieuwe instruments waaronder 2 synths (totaal 29 stuks)
  • Acht nieuwe fx plug-ins
  • Nieuwe vst engine met vst3 compatibiliteit en 32-bit bridge
  • Een uitgebreide collectie ACIDized loops

Acid Pro Next is enkel verkrijgbaar voor Windows voor € 399,-

Je kunt ook een demoversie downloaden

Meer informatie

zoeken
zoeken