Nieuwe Gibson collectie beschikbaar!

Original, Modern en Custom Shop modellen

Merknieuws 29-04-2019 07:05

Tegen alle verwachtingen in kwam Gibson dit jaar naar de NAMM met een 25 modellen sterke elektrische gitaar- en basgitaarlijn. Veel gitaristen keken er de afgelopen maanden halsreikend naar uit en vandaag, 29 april 2019, is het dan zo ver: de modellen zijn officieel beschikbaar.

De afgelopen maanden is Gibson bezig geweest om ervoor te zorgen dat dit comeback-moment vlekkeloos verliep. In samenwerking met artiesten, verkopers en betrokken fans heeft het merk nu gitaren uitgebracht die gericht zijn op alle doelgroepen: liefhebbers van het klassieke geluid én de toekomstige generatie.
Terwijl we op de redactie al druk bezig zijn met de test van enkele van de eerste modellen uit dit nieuwe Gibson-tijdperk, sommen we hieronder nog even op wat je kan verwachten...

Original Collection
"De gouden eeuw van Gibson komt terug met de nieuwe Original Collection", vertelt Cesar Gueikian, Chief Merchant Officer (CMO) van Gibson. "Met deze klassieke lijn brengen we een eerbetoon aan ons iconische verleden en brengen we de gitaren terug die alle generaties hebben geïnspireerd."

Gibsons Mark Agnesi bespreekt en demoot de drie versies van de SG Standard '61 uit de Original Collection

De Gibson Original Collection komt met het klassieke ontwerp dat we van Gibson gewend zijn. Het bevat de Les Paul Standard 50's, Les Paul Standard 60's, Les Paul Special in TV Yellow, Les Paul Junior in Tobacco Burst, de SG 61 Standard en Maestro en Sideways vibrola, SG Special en Junior, de klassieke ES-335 Figured en DOT, de Firebird, Flying V en Explorer, en de J-45, Hummingbird en J-200 akoestische gitaren.


Modern Collection
De nieuwe Gibson Modern Collection is er om te zorgen dat ook toekomstige generaties zich aangetrokken blijven voelen tot de gitaren. Zo hebben de gitaren veel hedendaagse kenmerken als een lichtgewicht body, een push-pullsysteem om te schakelen tussen de Burst Bucker en P-90 geluiden, een hals met asymmetrisch profiel, een afgronde hiel die zorgt voor toegang tot de hoogste frets, en een goede sustain en stabilieit.

Mark Agnesi laat de eigentijdse mogelijkheden zien en horen van de Les Paul Modern uit de Modern Collection

De Gibson Modern Collection omvat de Les Paul en SG Modern, de Les Paul Studio en Tribute modellen, de nieuwe ES-235 en moderne versies van de ES-335, Flying V en Explorer B-2, en een moderne Hummingbird, J-45 en J -15 plus Parlor akoestische modellen.

Custom Shop Original Collection
"De Gibson Custom Shop is het toppunt van vakmanschap, kwaliteit en uitstekend geluid", vertelt Gueikian. "Dit jaar vieren we ook de 60e verjaardag van de Les Paul Standard uit 1959, met onze meest historisch correcte herschepping van misschien wel de bekendste gitaar uit de geschiedenis."

 

 www.gibson.com

 

 

 

zoeken
zoeken