API The Box 8 compacte analoge mixer annex summing box

Topkwaliteit mixer/summing box

Merknieuws 29-04-2019 09:34

API is een fameus Amerikaans bedrijf dat topkwaliteit mixers en audioprocessors maakt en ze zijn bedenkers van het populaire 500 series systeem. The Box 8 is een compacte analoge mixer die ook perfect geschikt is als summing mixer voor de digitale studio.

Er was al enige tijd een Box met 4 kanalen maar de nieuwe Box 8 heeft 8 kanalen met mic pre-amp die ook voor line inputs geschikt zijn. Deze kanalen hebben 2 mono en 1 stereo aux send, een high-pass filter en een insertiepunt.  Voor meer faciliteiten zoals een eq kun je voor elke input een optionele 500 series processor toevoegen. Verder zijn er 16 summing channels met led metering, aux/cue sends en (bypassable) 100 mm fader. Deze zijn bij uitstek geschikt voor het summen van outputs uit je daw. In combinatie met de 8 mic/line inputs kun je dan 24 kanalen samenvoegen in de API.

De stereo mixbus heeft een compressor, monitor sectie voor twee monitor systemen en een talkback system. De dubbele compressor kan overigens ook op de 8 inputs gebruikt worden.

Daarmee is de Box 8 een prachtige front-end en summing mixer voor een daw systeem van topkwaliteit met de befaamde analoge API-sound. Goedkoop is ie niet, de prijs in de VS bedraagt $ 16.795,-

meer informatie

zoeken
zoeken