aanmelden
Genelec S360 high spl actieve monitors
Merknieuws 01-04-2019 09:05
Genelec presenteerde in januari, op de NAMM Show in L.A., de nieuwe high SPL actieve monitor: de S360. In de typische Genelec lage diffractiebehuizing zitten een 10” woofer en een compressietweeter met 1,7” titanium diafragma en een 1” opening om de directiviteit van de waveguide te verbeteren. Met een geluidsdruk (SPL) van 118dB levert de S360 een perfect signaal tot een afstand van tien meter.

Genelec presenteert een uitgebreide video over de ins en outs van de S360. 

De combinatie van de “main” monitorprestaties en het compacte formaat van de S360 maakt hem perfect voor veeleisende film-, post- en muziekproductie, en in combinatie met een subwoofer voldoet de S360 aan de eisen van EDM-productie of Dolby filmmixages, zelfs dus in ruimten waar de luisterafstand groter is dan 10 meter (33 voet).

De S360 is heeft een behuizing van hoogwaardig Fins hout, heeft een lage diffractie en beschikt over een verbeterde 10-inch hoogrendement woofer en een 1-inch titanium diafragma-compressie-driver ondergebracht in een verlengde waveguide – voor neutrale weergave met een kortstondig SPL-vermogen van 118 dB, en pieken die nog hoger gaan.

Zowel vrijstaand, in de muur of op de muur geplaatste posities, worden de veelzijdige montagemogelijkheden verder ondersteund door neerwaartse reflexpoorten, waardoor deze volgens Genelc ideaal is voor gebruik in combinatie met geperforeerde schermen. Om een sensationele “punch” weer te geven en tegelijkertijd luchtturbulentie te voorkomen, is de S360 voorzien van een innovatieve Iso-Plate, die de monitor effectief loskoppelt van de basis bij vrijstaand gebruik.

Als onderdeel van de groeiende SAM-familie Genelec-monitoren en subwoofers, is de S360 strak geïntegreerd met GLM-software, waarmee deze kunnen worden geconfigureerd, gekalibreerd en bestuurd. Met behulp van GLM kan elk Genelec SAM-product worden opgenomen in een systeem dat kan worden geconfigureerd van eenvoudige stereo tot grote, “immersive” formaten van 40 kanalen en meer.

GLM fungeert ook als een uitgebreide Mac- of pc-gebaseerde monitorcontroller, waarmee je het luisterniveau kunt kalibreren volgens geaccepteerde luidheidsstandaarden en je kan schakelen tussen formaten, monitorsystemen en primaire luisterposities.

Volgens Genelec levert de S360 hoge SPL-monitoring zonder concessies te doen aan precisie, spraakverstaanbaarheid of geluidskwaliteit.


Specificaties

  • Directivity Control Waveguide (DCW™) Technologie
  • Minimum Diffraction Enclosure (MDE™) Technologie
  • Reflex Port Ontwerp
  • Room Response Compensatie
  • Geoptimaliseerde Versterkers
  • Actieve Crossovers
  • Beveiligingscircuits
  • Intelligent Signal Sensing (ISS™) Technologie
  • Iso-Pod™ Stand
  • Veelzijdige Bevestigingsmogelijkheden

 

Distributie: Audio Technica Benelux, 020 6972121

https://distribution.audio-technica.eu/nl, www.genelec.com