aanmelden
Serato Studio
Daw met DJ workflow
Merknieuws 29-03-2019 09:09
DJ'en en muziekproductie komen steeds dichter bij elkaar te liggen. Serato maker van een van de populairste programma's voor dj's, introduceert met Serato Studio nu een daw die gebaseerd is op de dj workflow

'Intuitive beatmaking software for DJ's and producers' noemt Serato het nieuwe Serato Studio. De werkmethode is dan ook gebaseerd op de manier van werken van een dj, met loops die je kunt slicen, mixen, stretchen en anderszins bewerken. Het is eigenlijk een uitgebreide groovebox met twee decks, cue points, timestretching en key detection. Uiteraard kun je er allerlei dj controllers van Serato en andere merken op aansluiten, maar je kunt het ook zonder extra hardware gebruiken. Het programma kan ook au en vst plug-ins draaien. Bij de software horen preset drum patterns en een collectie sounds. Er is een waveform view, een mixer en een browser voor je tracks, een 808-style sequencer, topkwaliteit timestretching, een ingebouwde drummachine en diverse ingebouwde effecten.

je kunt er volgens Serato meteen mee aan het werk zonder lange handleidingen te moeten doorploegen. Behalve voor DJ's lijkt het ook interessant als een schetspad om snel beats of een songbasis te maken.

Momenteel is het programma in de bètafase. Helaas kun je niet meer meedoen aan de bètatest. Wanneer het programma officieel uitkomt en wat het kost is momenteel nog niet bekend.

Meer info