aanmelden
Tracktion Waveform 10
Nieuwe versie van deze daw met AutoTune, Melodyne en Elastique
Merknieuws 28-03-2019 09:32
Waveform van Tracktion is misschien minder bekend dan de grote daw's, maar heeft heel veel te bieden. Zo vind je in de laatste versie geïntegreerde versies van Autotune, Melodyne en Z-Plane Elastique

Waveform was ooit eigendom van Mackie en heette indertijd Tracktion. Sinds de naamsverandering naar Waveform zijn er heel veel functies toegevoegd aan deze efficiënte en overzichtelijke daw. De nieuwe versie 10 heeft heel veel te bieden.

Zo zijn er maar liefst 62 nieuwe plug-ins toegevoegd (afkomstig van AirWindows) voor een totaal van 80 plug-ins en instruments. Maar in Waveform 10 krijg je ook Antares AutoTune Access, Celemony Melodyne en Z-Plane Elastique Pro timestretch!

Bij de instruments vind je Subtractive, een analoge synth met 4 oscillators twee filters en ingebouwde effecten

Het nieuwe Actions panel maakt het editten van een of meerdere tracks en patterns een stuk eenvoudiger dankzij allerlei customisable functies. Vanuit dat panel kun je razendsnel alle belangrijke handelingen uitvoeren zonder in allerlei menu's te moeten duiken.

Met Groove Doctor kun je meerdere tracks gelijktijdig quantisen, groove templates maken en opslaan.

MultiSampler kan direct samplen vanuit andere programma's (bijv je webbrowser) en met een knopdruk kun je audio slicen à la ReCycle.

Bij Waveform krijg je een grote collectie (multitrack) drumloops en een midi pattern generator. De handleiding is in de daw ingebouwd en er staan heel veel tutorial video's online.

Waveform werkt onder 64 bit Windows, MacOS 10.9 en Linux Ubuntu. Het programma is verkrijgbaar in 3 versie met prijzen van $ 119 tot $ 499,-

Meer informatie