Native Instruments Noire

De vleugelpiano van Nils Frahm met particles engine

Merknieuws 26-03-2019 09:37

Native Instruments nieuwste Kontakt instrument heet Noire. Het is een vleugelpiano met de sound van Nils Frahm en vele speciale soundopties

Noire werd in samenwerking met Galaxy Instruments en Nils Frahm gemaakt. Het is niet gewoon de zoveelste pianolibrary maar een library van een door Nils Frahm geselecteerde Yamaha vleugel, speciaal geprepareerd om de speciale pianosound van Frahm te produceren.

De Yamaha CFX werd speciaal voor de samplesessie geprepareerd; de dempers werden aangepast en er werd een extra laag vilt ter demping in de vleugel aangebracht. De opnames vonden plaats in Saal 3 van de Berlijnse Funkhaus studio met vintage microfoons en preamps.

Noire bevat eigenlijk twee vleugels, de pure onbewerkte versie en de versie met de extra demper van vilt voor een delicate toon met minder attack. Voor beide versies kun je nog diverse parameters bijregelen. je kunt bijvoorbeeld allerlei ambient noises toevoegen, het klankspectrum aanpassen, een soort varispeed recording gebruiken en een sub bass kanaal toevoegen.

Maar Noire heeft nog iets speciaals, de Particles Engine. Deze genereert wolken van pulserende, kolkende harmonische componenten op basis van wat je op de piano speelt.

Kortom Noire is veel meer dan enkel een fraaie vleugelpiano.

Noire werkt met Kontakt en Kontakt Player (6.04 of hoger) en kost € 149,-

Meer informatie en audio demo's

 

 

zoeken
zoeken