aanmelden
SSL SiX
Een SSL voor 1200 Euro
Merknieuws 21-03-2019 10:55
Ontelbare hits van de laatste decennia zijn gemaakt op een SSL mixer. Er zijn dan ook talloze plug-ins en hardware apparaten die de SSL sound claimen te kunnen leveren. Nu is er met de SiX ook een betaalbare desktop hardware mixer van SSL zelf

Solid State Logic ofwel SSL is al heel lang het onbetwistbare topmerk als het om studiomixers gaat. De E en G Series consoles vind je dan ook in talloze topstudio's. SSL maakt nu die legendarische SSL sound bereikbaar met de SiX. Deze compacte zeskanaals hardware mixer zit met zo'n 1200 Euro excl. btw nog in een relatief hoge prijsklasse maar hij heeft heel wat te bieden èn het is een echte SSL!

De SiX heeft twee monokanalen met SuperAnalogue mic preamps, een eenknopsversie van de befaamde SSL compressor voor de stereo bus en de beruchte Listen Mic compressor op de talback. De eq op de mic inputs is slechts tweebands maar je kunt tussen shelf en bell curves switchen met keuze uit verschillende frequenties. Verder hebben deze kanalen inserts en 100mm faders.

Dan zijn er nog 2 stereo lijninputs ook met 100mm faders maar zonder eq. Zo komen we op de zes inputs waar de naam al op duidt, maar er zijn ook nog twee stereo externe inputs met volumeknop en twee alt inputs zonder verdere faciliteiten, die allemaal naar de main mix bus kunnen worden gestuurd. Zo is SiX bruikbaar als 12 kanaals summing mixer.

Verder is er een master sectie met lange fader, uitgebreide routing, 2 cue busses, 2 monitor outs plus mono, dim en cut knoppen, een ingang voor een talback microfoon met fantoomvoeding voorzien van de Listen Mic compressor.

Achterop zien we twee multipin connectors maar waar die voor zijn wordt nergens duidelijk. Misschien om meerdere SiX'en te koppelen?

Kortom compact en relatief eenvoudig maar met genoeg features en slimme routingopties.

Meer informatie

 

Distributie: Joystick Audio, +32 92363718

www.joystick.be, www.solid-state-logic.com