Splice.com

software op afbetaling

Merknieuws 19-03-2019 09:09

Steeds meer makers van software bieden hun product aan als abonnement. Dat is een concept waar niet iedereen zin in heeft, maar waar toch ook wel voordelen aan zitten. Splice heeft een heel groot assortiment aan software èn sounds en hun systeem is eigenlijk best aantrekkelijk

Splice is onderhand de grootste site voor huurkoop van software. Het bedrijf begon met sounds. Voor $7,99 per maand kun je meer dan 2 miljoen samples, loops en synthpresets gebruiken.

Ondertussen bieden ze ook een grote collectie software aan volgens het 'Rent to own' concept. Hierbij huuur je de software per maand en als je het aankoopbedrag aan huur hebt voldaan is de software gewoon je eigendom.

Je kunt de software eerst drie dagen testen, waarna je besluit of je het product wilt gaan gebruiken tegen de gevraagde maandelijkse prijs. Alles gebeurt on-line via de eigen Splice app. Je kunt de huur stoppen en als je later opnieuw huurt, loopt de afbetaling gewoon verder. Voorzover we kunnen nagaan is de aanschafprijs via Splice ongeveer gelijk aan de normale aanschafprijs van de fabrikant. Voordeel is natuurlijk dat je alles via Splice kunt regelen en dat software ook automatisch geüpdated wordt.

Je kunt overigens software ook gewoon kopen via Splice.

Ondertussen doen al heel wat softwaremakers mee met Splice. Veel processors, fx en synths, de nieuwste toevoeging is Arturia, en ook PreSonus Studio One daw behoort tot het Splice assortiment.

Verder software van Izotope, Output, Voxengo, D16, Cableguys, Native Instruments, FabFilter, Waves, Soundtoys en vele anderen.

Splice heeft ook een eigen community met contest en samenwerkingprojecten. Verder bestaat de mogelijkheid om je projecten in de cloud op te slaan zodat je er overal aan kunt werken.

Er is met PluginPlay ook een concurrent maar daar zijn nog maar 39 plug-ins te vinden.

 

Meer informatie

zoeken
zoeken