Schecter komt met betaalbaar Nick Johnston model

Aziatische versie van het customshopmodel

Merknieuws 27-02-2019 11:55

Het customshop signaturemodel van de Canadese gitarist Nick Johnston blijkt zo populair dat Schecter dit jaar komt met een versie in de Aziatische Diamond serie.

Verschil
Het Amerikaanse Schecter heeft zijn hoofdkwartier in Californie. Daar maken ze alle USA-modellen, waaronder Nick Johnstons signaturemodel. Er was echter zoveel vraag naar een meer betaalbare versie, dat Schecter de gitaar dit jaar ook uitbrengt in de in Azie geproduceerde Diamond serie.
Deze versie is behoorlijk trouw gebleven aan alle specificaties van het USA model, maar natuurlijk zijn er verschillen, zoals de hals, die niet van wenge maar van baked esdoorn is. Wat gelijk is gebleven is de elzen body, ebben toets met een radius van 14 inch en 22 frets en de mastervolume en -toneregelaar. Ook hier vind je de Nick Johnston signature elementen, maar dan de Aziatische versie. Als brug is de tweepunts Diamond Vintage Tremolo gemonteerd en de topkam is van Graph Tech.



Schecter Diamond Nick Johnston Traditional

Zie Nick Johnston - hier met zijn customshopmodel - in actie tijdens de clinic die hij gaf in april 2018: https://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/2-20424/verslag-nick-johnston-clinic

zoeken
zoeken