aanmelden
AKG Foldable, nieuwe serie Studio Headphones
Drie nieuwe opvouwbare hoofdtelefoons
Merknieuws 17-01-2019 15:01
De al eerder aangekondigde AKG Foldable serie is nu ook echt verkrijgbaar. De serie bestaat uit drie hagelnieuwe hoofdtelefoons die je kunt opvouwen en die dus heel eenvoudige mee te nemen zijn.

Met 70 jaar ervaring weet AKG natuurlijk hoe je een perfecte hoofdtelefoon moet bouwen, opvouwbaar of niet. De nieuwe Foldable Studio serie bestaat uit drie topkwaliteit studio hoofdtelefoons die je ook  opgevouwd in je jaszak of tas mee kan nemen. Ze zijn laag-ohmig, helder en gedetailleerd van klank, en gaan ook lekker hard. Daarnaast zitten ze heel comfortabel en zijn ook nog eens zeer solide gebouwd voor een lange levensduur. De drie hoofdtelefoons leveren dus allemaal studiokwaliteit sound, zijn alledrie opvouwbaar maar ze hebben elk hun eigen karakteristiek en specialiteit.

 

AKG K275 

Het duurste model is de K275, een gesloten type dat je oren volledig bedekt (over-ear). Dat betekent maximale isolatie voor omgevingsgeluiden. AKG heeft daarnaast ook veel aandacht aan het draagcomfort besteed. De earpads zijn verwisselbaar en de kabel is los te koppelen. De grote 50mm transducers zorgen voor een vervormingsvrije weergave over het hele spectrum waarbij vooral het uitstekende laag opvalt. De K275 is zowel in de studio als voor monitoring een topperformer en dankzijn de optimale geluidsisolatie ook zeer aanbevolen voor drummers.

 

AKG K245

Dan volgt de K245, eveneens een over-ear type maar dan open. Dat zorgt voor een prettig gevoel voor je oren en je kunt ook nog horen wat er in de buitenwereld gebeurt. Verder is de K245 vergelijkbaar met zijn grotere broer qua comfort, en ook hier worden 50mm grote transducers gebruikt. Zeer geschikt voor lange sessies in de studio of om je favoriete tracks te beluisteren in een omgeving waar je toch in contact moet blijven met je omgeving. Op de fiets bijvoorbeeld!

 

AKG K175

Tot slot de K175, het meest compacte en lichte model van de drie. Dit is een gesloten on-ear type hoofdtelefoon, met vervangbare ear pads en afneembare kabel. Omdat hij compacter is zijn de drivers een tikje kleiner met 40mm, maar zonder dat de geluidskwaliteit er onder lijdt. Dit is een perfecte all round hoofdtelefoon die je eigenlijk altijd bij je moet hebben.

Prijzen incl btw:
K175 € 159,-
K245 € 179,-
K275 € 199,-

Distributie: Audio XL, 030 2644090, www.audioxl.nl

www.akg.com