Aston Stealth

Dynamische microfoon met ingebouwde pre-amp en vier karakters

Merknieuws 19-12-2018 09:21

Een paar jaar geleden hadden we nog nooit van Aston Microphones gehoord, maar inmiddels is het Engelse bedrijf dankzij slimme P.R. en vooral uitstekende producten een stuk bekender geworden. Hun nieuwe Stealth is een intrigerend product met diverse unieke features

De Stealth is een 'moving coil' dynamische microfoon van studiokwaliteit die in samenwerking met een panel van audio professionals werd ontwikkeld.

Hij heeft vier 'voicings' - een soort presets - waarvan twee voor vocals, een voor gitaren en een vintage stand die doet denken aan ribbon microfoons. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 'contour settings 'en niet van eq.

Stealth werkt enerzijds zonder fantoomvoeding, hierbij wordt de actieve elektronica overgeslagen zodat je een zo puur mogelijk audiosignaal overhoudt. De microfoon detecteert echter  automatisch de aanwezigheid van fantoomvoeding en activeert dan de ingebouwde klasse A microfoonvoorversterker. In beide situaties zijn de vier voicings beschikbaar.

Dankzij die voorversterker heb je dus geen aparte pre-amp meer nodig en omdat het hele signaalpad - van kapsel tot output - gebalanceerd is, heb je veel minder last van 'common mode' noise.

Het kapsel zelf wordt beschermd door een stalen rooster dat meteen functioneert als een kooi van Faraday die alle elektro-magnetisch instraling tegenhoudt.

De ingebouwde shock mount zorgt er voor dat het kapsel bijna zweeft in de behuizing. Enkel op drie punten wordt het kapsel ondersteund door trillingabsorberend sorbothaan plastic.

Dankzij de sleuven in de behuizing levert de Stealth een scherp gefocused cardioïde richtingskarakteristiek.

De Stealth komt in januari 2019 uit en gaat ongeveer 350 Euro kosten

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken