Lag Tramontane T90 akoestische gitaren

Bijzondere folkserie

Merknieuws 13-12-2018 10:12

Ben je op zoek naar een gitaar die geschikt is voor folk, blues en rootsstijlen, dan kan de Lag Tramontane serie weleens heel aantrekkelijk zijn.

Drie broers
De Tramontane T90 serie bestaat uit drie modellen, een dreadnought, de iets compactere auditorium en het kleinste broertje de parlor, maar allen hebben ze dezelfde twee bijzondere karakteristieken: een klankkast van Khaya (Afrikaans mahonie) en het DirectLâg HD systeem. 

Lag Tramontane T90 Parlor

Maar eerst even over de andere kenmerken, want deze serie heeft een sober uiterlijk, maar is toch sierlijk door details als de fraai vormgegeven palissander brug, de eigenzinnige roset en de zwarte binding.
Zoals gezegd is de hele body gemaakt uit Afrikaans mahonie (het bovenblad is massief) dat zorgt voor een warme klank vol mooie middentonen die zeer geschikt is voor blues en aanverwante stijlen.

Versterkt
De hele serie is voorzien van het DirectLâg HD systeem, dat een krachtig en vol geluid laat horen zonder de bekende kunstmatige piëzokraakjes. Je zou kunnen zeggen dat dit het geheime wapen is van deze gitaren, want daardoor zijn ze ineens breed inzetbaar en neem je de mooie klank moeiteloos mee het podium op.

Meer info: www.algambenelux.be

zoeken
zoeken