Fender lanceert nieuwe serie: de American Performer

Vintage uiterlijk & nieuwe technologie

Merknieuws 03-12-2018 18:47

Begin december kondigde Fender de American Performer Series aan, hun betaalbaarste reeks van in de VS gebouwde gitaren en bassen en daarmee de opvolger van de American Special Series. De reeks bestaat uit een Stratocaster, Stratocaster HSS, Telecaster, Telecaster Hum, Mustang, Jazzmaster, Precision Bass, Jazz Bass en Mustang Bass. Vormgeving en uiterlijk zijn een belangrijke leidraad geweest voor de nieuwe serie, met daarnaast een aantal technische vernieuwingen.

 

Fender wil met de Performer serie inspelen op de populariteit van offset-gitaren, vandaar dat ook de Mustang gitaar en bas erin zijn opgenomen (hoewel de Jaguar ontbreekt). Er is gekozen voor een zilverkleurig seventies-stijl logo op alle modellen plus een seventies oversized kop voor de Strats. Verder zijn er vijf nieuwe hoogglans- en twee nieuwe zijdeglanskleuren. Aubergine is lekker jaren zeventig, Penny is een chique koperkleur, terwijl de zijdeglanskleuren teruggrijpen naar de Custom Colors, zoals Lake Placid Blue en Surf Green. De bassen en gitaren zijn met zowel een palissander (rosewood) als met een esdoorn (maple) toets leverbaar, maar niet elke kleur-/toetscombinatie is mogelijk.

Zie hier Fenders introductie van de American Performer Mustang:
Classic Gear & Greasebucket
De nieuwe ClassicGear stemmechanieken hebben een traditioneel uiterlijk, maar een moderne bevestiging en overbrengingsverhouding (18:1). Opmerkelijk is dat de Jazzmaster is uitgerust met een Strat-tremolo. Volgens Fender komen ze daarmee gitaristen tegemoet die een dergelijk systeem gewend zijn.

 

We kregen de Tele al binnen en probeerden 'm uit. 


Met de serie introduceert Fender ook de nieuwe Yosemite alnico enkelspoelselementen en verder is er de DoubleTap humbucker (op de Tele Hum) met een coilsplit zonder volumeverlies. Ook is er op sommige modellen een Greasebucket-circuit aanwezig, waarmee je het hoog kunt terugdraaien zonder dat de gain of duidelijkheid afneemt.

De American Performer serie wordt in januari tijdens de NAMM-show officieel gelanceerd, maar de modellen zijn per direct leverbaar. De adviesprijzen (incl. btw) liggen tussen 1159 en 1339 euro.

Wil je meer weten over en zien van de bassen? Klik op deze link om naar het nieuwsbericht op de website van ons zusterblad De Bassist te gaan.

Fender-website

zoeken
zoeken