aanmelden
Audioweld Synthwatch
De kleinste synthe ter wereld past om je pols
Merknieuws 29-11-2018 17:38
Synthesizers lijken steeds kleiner te worden, eigenlijk is het vooral het toetsenbord dat verdere miniaturisering tegenhoudt. Audioweld heeft met de Synthwatch nu de kleinste synthesizer ter wereld bedacht in de vorm van een polshorloge, met toetsen!

Aanvankelijk dacht ik even aan een grap, maar deze Italianse Synthwatch op Kickstarter lijkt toch wel degelijk echt. Of ie er ook daadwerkelijk gaat komen hangt er natuurlijk van af hoeveel backers Audioweld weet te ronselen. Ik vraag me af of het gaat lukken. Het geluid komt zo te zien uit de Synthwatch zelf via een minuscuul speakertje. Wel is er een app met allerlei extra's. Maar hoeveel handiger is dit eigenlijk in vergelijking met de gemiddelde synth-app met virtueel toetsenbord?

Dit wat bizar uitziend, fors uitgevallen polshorloge met een-octaafs toetsenbord wordt gepresenteert als de ideale manier om ideeën die in je hoofd opkomen vast te leggen. De bedoeling is om er zelfs polyfoon mee te kunnen spelen. De Synthwatch communiceert draadloos met de app op een smartphone waarin een sequencer, een recorder zitten en je kunt kiezen uit 200 presets.

Eigenlijk is het de ideale opvolger van Kraftwerk's pocket calculator uit 1981!

het is natuurlijk wel een geweldige gimmick, hoewel het ding nogal fors uitgevallen is en er naar mijn smaak niet heel slick uitziet. En je moet toch wel hele slanke vingertjes hebben om je ideeën via het toetsenbordje vast te leggen. Maar misschien zie jij dat heel anders en ben je bereid € 1021 te 'pledgen'!

Kickstarter pagina