Boss Nextone amps

Nieuwe combo's met schakelbare buisrespons en ingebouwde effecten

Merknieuws 21-11-2018 12:58

Boss heeft zijn serie gitaarversterkers uitgebreid met de Nextone Artist en Nextone Stage, twee podiumcombo's die "next-generation klankdiversiteit" bieden, aldus het Japanse bedrijf.

Beide combo’s zijn uitgerust met Boss' Tube Logic-technologie en hebben de mogelijkheid om uit vier analoge Klasse AB eindversterkertypes te kiezen, selecteerbaar via het regelpaneel: 6V6, 6L6, EL84 en EL34.

Een tweekanaals ontwerp biedt clean- en leadopties, compleet met boost- en toneswitches, een driebands EQ en een presenceregelaar.

Nog grotere veelzijdigheid is er via een custom-modus, met fabrieksvariaties van de standaard kanalen en de mogelijkheid instellingen te bewerken op de computer met behulp van de Nextone Editor. Deze biedt toegang tot bias, sag, EQ, effecten en pedaalinstellingen voor de optionele GA-FC footcontroller van Boss.

Nu we het er toch over hebben: beide amps hebben ook een hoop ingebouwde effecten, waaronder delay, reverb en tremolo, evenals een geïntegreerde vermogensregelaar.

Andere features zijn o.a. een line out, hoofdtelefoon/opname-uitgang, een effectloop en een USB-aansluiting voor rechtstreeks opnemen naar een daw.

Beide versterkers zijn uitgerust met een enkele 12-inch luidspreker. De Nextone Artist levert 80 watt vermogen, terwijl de Nextone Stage 40 watt produceert in een iets kleinere behuizing.

Meer info:
Boss

zoeken
zoeken