aanmelden
James Neligan's Bessie serie
Gemaakt voor op het podium
Merknieuws 17-11-2018 13:11
James Neligan biedt met de gitaren uit de Bessie serie betaalbare instrumenten die zijn gemaakt en uitgerust voor podiumgebruik.

De Bessie serie van James Neligan bestaat uit akoestische gitaren die alle eigenschappen hebben die je op het podium wenst. Deze auditorium modellen zijn kleiner dan een dreadnought en hebben bovendien een minder diepe klankkast, wat ze comfortabel maakt om staand te bespelen.


De betaalbare Bessie’s zijn voorzien van een natuurlijk klinkend B-Band systeem met ingebouwde voorversterker en tuner. De klankast is gemaakt van sapele met een massief sparren bovenblad.
Er zijn zowel links- als rechtshandige modellen met of zonder cutaway. Wat afwerking betreft kan je kiezen uit blank gelakt, zwart, en rode, blauwe of kersenbruine sunburst.

Luister hier naar de Bessie: 

Meer info: www.jnguitars.com

Whisky
Als je je afvraagt waar de naam Bessie vandaan komt, dan moet je het antwoord waarschijnlijk zoeken op het Schotse eiland Islay. Als je weet dat alle benamingen van de James Neligan gitaren een link hebben met de wereld van de whisky, dan kn het niet anders of deze serie is vernoemd naar Bessie Williamson. Deze vrouw was eigenaar en managing director van de Laphroaig destileerderij en was daarmee de enige vrouw met deze functie in de twintigste eeuw.